ΣΕΙΡΕΣ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ

“Sons of Anarchy”, η μουσική

Θα μπορούσα να σκεφτώ άπειρα πράγματα να γράψω για το Sons Of Anarchy, αλλά σήμερα θα ασχοληθώ με ένα από τα χαρακτηριστικά του που το κατατάσσουν στο top 5 μου. Την μουσική.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτό δεν πρόκειται να είναι ένα αντικειμενικό άρθρο. Δεν θα είναι άρθρο όπου θα κάνω λίστα ( ❤ ) με τα συν και τα πλην της σειράς, ούτε πρόκειται να προσπαθήσω να σας πείσω να την δείτε. Θα μπορούσα να σκεφτώ άπειρα πράγματα να γράψω για το Sons Of Anarchy, αλλά σήμερα θα ασχοληθώ με ένα από τα χαρακτηριστικά του που το κατατάσσουν στο top 5 μου. Την μουσική.

Εντάξει, αυτό το άρθρο τελικά θα περιέχει λίστα. Αλλά για διαφορά θα το κάνω αντίστροφα. Κάτι σαν τα count down που έκανε κάποτε ο Γεωργαντάς στο Mad TV, απλώς με καλύτερη μουσική.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

5. John the Revelator – Curtis Stigers & The Forest Rangers

Season 1 – Ep. 13 “The revelator”

Ο Τζαξ κάθεται πάνω στον τάφο του πατέρα του Τζον Τέλερ, ο Πάινι εμφανίζεται με το χειρόγραφο του Τζον το οποίο παραδίδει στον Τζαξ με μία μόνο ατάκα αρκετή για όλη την σκηνή: “Time for a change”. Όλοι ξέρουμε τι θα ακολουθήσει.

4. Lullaby for a soldier – Maggie Siff

Season 6 – Ep. 9 “John 8:32”

Η Τάρα σιγοτραγουδάει στον γιο της ένα νανούρισμα κρατώντας τον στην αγκαλιά της. Δεν την βλέπουμε παρά μόνο στο τέλος της σκηνής, μια γλυκιά φωνή, ένα μωρό, μια μητρική αγκαλιά κι ένα όπλο στα γόνατα της. Μάντεψε τι δεν ταιριάζει. Τίποτα. Όλα ταιριάζουν τέλεια κι απεικονίζουν λιτά αλλά απόλυτα το σύμπαν του SOA και του Κερτ Σάτερ.

3. “Come healing” – Leonard Cohen

Season 6 – Ep. 1 “Straw”

Η σκηνή δείχνει ακριβώς αυτό που περιγράφει το τραγούδι στους στίχους του. Την ίαση των πληγών που αφήνει η ζωή στο πέρασμα της. Για τον Τζαξ αυτή επέρχεται με το σεξ, για την Τάρα με τη βία, για τον Τιγκ με το νανούρισμα του Τόμας και για τον Λι Τόρικ με την ηρωίνη. Και ιδού η τραγική ειρωνεία όπου ο Τζαξ και ο Τιγκ (!!!) έχουν την πιο υγιής αντίδραση. Το λες κι ανατροπή.

2. “Make it rain” – Ed Sheeran

Season 7 – Ep. 12 “Red Rose”

Το πιο “θανατηφόρο” επεισόδιο της σειράς στατιστικά, αφού 3 βασικοί χαρακτήρες σκοτώνονται. Εγώ θα μείνω στην Τζέμα, τον πιο αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της σειράς. Κάποιοι πανηγύρισαν τον θάνατο της, εγώ αν και ήξερα ότι έρχεται, κάπου μέσα μου ήλπιζα ότι θα την άφηνε θα ζήσει. Μπορεί να ήταν λίγο τρελή κι εμμονική αλλά τα έκανε όλα για την οικογένεια της. Ή για την πάρτη της. Ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι, το σίγουρο είναι ένα ήταν η πιο badass τηλεοπτική μαμά έβερ, κι αυτό δεν είναι αμφιλεγόμενο.

1 . “House of the rising sun” – The White Buffalo

Season 4 – Ep. 14 “To Be, act 2”

*Το πρωτότυπο τραγούδι είναι των Animals. Γενικά, δύσκολα προτιμώ τις διασκευές από το πρωτότυπο αλλά εδώ έχουμε μια εξαίρεση*

Σε αυτό το επεισόδιο κρίθηκε όλη η σειρά. Ο Τζαξ είχε την ευκαιρία να φύγει από την πόλη και το κλαμπ του μαζί με την γυναίκα που αγαπάει και τα παιδιά του. Όμως μένει. Κι όχι μόνο μένει, αλλά γίνεται και πρόεδρος του κλαμπ, κι η Τάρα αποφασίζει να τον στηρίξει μην εγκαταλείποντας τον ίδιο αλλά και το Τσάρμινγκ. Κι εκεί ξεκίνησε η αρχή του τέλους.

m-dand-sign

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: