OUT & ABOUT

OpenWalkAthens 7: Γευτήκαμε την Αθήνα

Η γεύση που μας άφησε η Αθήνα σήμερα ήταν διαφορετική απ' ότι άλλες μέρες, ήταν μια γεύση γλυκιά σαν την σοκολάτα που έρεε στο Αριστοκρατικόν και πικάντικη σαν τον παστουρμά του Μιράν αλλά ταυτόχρονα προσέφερε μια ανακούφιση όπως το τσίπουρο του Παντοπωλείου. Ήταν μια Βαβέλ.

Η μέρα ξεκίνησε ευοίωνα. Ο ήλιος μας έκανε τη χάρη και έλαμψε και μας ζέστανε μες στην καρδιά του χειμώνα. Όχι ότι ούτως ή άλλως δεν θα πηγαίναμε αλλά η λιακάδα δεν παύει ποτέ να αποτελεί κίνητρο για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Φτάσαμε στο σημείο εκκίνησης, το περίφημο “Αριστοκρατικόν”, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι. Ο κόσμος αρκετός αλλά οι εθελοντές των Atenistas όπως πάντα χαμογελαστοί εξυπηρέτησαν όλους μας και μας μοίρασαν τους πολυπόθητους χάρτες.

dsc00456

Επισκεφθήκαμε την πλειοψηφία των σημείων που μας υπέδειξε ο κόκκινος χάρτης και ανταμειφθήκαμε 100%. Κατ’ αρχήν, οφείλουμε να συγχαρούμε τους Atenistas που για μια ακόμη φορά ομόρφυναν την πόλη μας με τον δικό τους, μοναδικό, τρόπο. Η οργάνωση ήταν άψογη: σε κάθε σημείο υπήρχε κι ένας εθελοντής που όχι μόνο σε παρότρυνε να δοκιμάσεις τα κεράσματα του εκάστοτε μαγαζιού, αλλά σου εξηγούσε την ιστορία του και νοιαζόταν να σε ρωτήσει πώς τα περνάς (ουσιαστικά, όχι για το θεαθήναι) κι αν χρειάζεσαι κάτι. Οι περισσότεροι μαγαζάτορες υποδέχονταν τον κόσμο με το χαμόγελο στα χείλη παρόλη την κούραση που λογικό ήταν να έχουν κι η προθυμία τους σε έκανε να χαίρεσαι που είσαι μέρος αυτής της πόλης.

This slideshow requires JavaScript.

Δοκιμάσαμε σοκολατένια μπισκότα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κρασί, τσίπουρο, φέτα, πάστα ελιάς, τουρσί, λουκάνικα, παστουρμά κι άλλα τόσα που για λόγους συντομίας δεν θα αναφέρω. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε την λίστα των καταστημάτων αν θέλετε. Η εμπειρία συνολικά ήταν άκρως γευστική και διαφωτιστική, διότι πέραν των γεύσεων και των μαγαζιών που ανακαλύψαμε (υπήρχαν κάποια λίγα που δεν γνωρίζαμε), το σημαντικότερο είναι ότι είδαμε πλευρές και σημεία της πόλης που μπορεί να μην βλέπαμε αλλιώς. Κρυφές υπόγειες ταβέρνες, μαγαζιά με vintage θησαυρούς, ηλικιωμένες κυρίες με ταγιέρ μιας περασμένης εποχής, ατελείωτα παζάρια κι άλλα πολλά. Η γεύση που μας άφησε η Αθήνα σήμερα ήταν διαφορετική απ’ ό,τι άλλες μέρες, ήταν μια γεύση γλυκιά σαν την σοκολάτα που έρεε στο Αριστοκρατικόν και πικάντικη σαν τον παστουρμά του Μιράν, αλλά ταυτόχρονα προσέφερε μια ανακούφιση όπως το τσίπουρο του Παντοπωλείου. Ήταν μια Βαβέλ.

m-dand-sign

Υ.Γ. Περισσότερες φωτό εδώ:https://goo.gl/0lIn9D

ΤΑ 19 ΣΗΜΕΙΑ
===========
1. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ( Βουλής 7)
2. WINE STORY (Νίκης 21)
3. KIKI DE GRECE WINE BAR (Ηπίτου 4)
4. ERGON (Μητροπόλεως 26)
5. ΠΝΥΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ( Πετράκη 24)
6. HETEROCLITO WINE BAR (Φωκίωνος και Πετράκη)
7. ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ (Αθηνάς 35)
8. ΑΡΙΑΝΑ ΕΛΙΕΣ (θεάτρου 3)
9. ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (θεάτρου 5)
10. ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ (Πλατεία Θεάτρου)
11. ΑΡΑΠΙΑΝ ( Ευριπίδου 41)
12. ΕΛΙΞΗΡΙΟΝ ΒΟΤΑΝΑ (Ευριπίδου 41)
13. ΜΙΡΑΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ (Ευριπίδου 45)
14. ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ (Σωκράτους 1)
15. ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΙΑ (Σωκράτους 2)
16. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Αριστείδου 11 & Σοφοκλέους)
17. ΠΟΛΥΚΑΛΑΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ (Κλεισθένους 7)
18. ΛΟΥΜΙΔΗΣ ( Αιόλου 106)
19. ΣΤΑΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ( Μ. Κοτοπούλη 10)

https://atenistas.org/2016/12/05/owa7/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: