OUT & ABOUT

Wildos “Athens Tasty tour” Η γεύση έχει ιστορία

Όταν το έτερο ήμισυ των Blueberry mints μου έστειλε το link του event των Wildos, ενθουσιάστηκα. Πάντα τα tours της Αθήνας με ενθουσιάζουν πόσω μάλλον όταν αυτό περιέχει και φαγητό. Έπρεπε να πάω. Κι έτσι έκανα. Γύρω στις 11:00 λοιπόν το πρωί του Σαββάτου βρέθηκα στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους υπόλοιπους Wildos. Εδώ να σημειώσουμε ότι πήγα μόνη αφού η Γ. βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη (

Ο περίπατος είχε την ραχοκοκαλιά ενός πλήρους μενού. Έτσι ξεκινήσαμε με το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο “Αριστοκρατικόν” και το welcome treat, ένα αμυγδαλωτό. Παρένθεση. Έχουν περάσει τόσες ώρες κι ακόμα σκέφτομαι εκείνο το αμυγδαλωτό. Κλείνει η παρένθεση.

Εκεί λοιπόν εκτός από το treat, μας μοίρασαν στον καθένα από μία υφασμάτινη tote bag της Wrangler που μέσα είχε έναν χάρτη της πόλης, ένα τέλειο φουλάρι της Wrangler δώρο κι ένα κουπόνι αξίας 20€ για αγορές στην Wrangler. Τέλος μέσα είχε κι ένα μπουκαλάκι νερό, εκεί κατάλαβα πια πόσο καλά ήταν οργανωμένοι οι φίλτατοι Wildos. Περίπατος χωρίς νερό στην τσάντα δεν νοείται.

dsc01587

Δεύτερη στάση για πρωινό, πού αλλού; Στο “Άριστον”. Όπως μοιράστηκε μαζί μας ο Ηλίας, πάντα του ήταν αδύνατο να διαλέξει γεύση πίτας. Ηλία, άπαντες οι Αθηναίοι σε συμπονούμε. Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να παίρνει μία γεύση μόνο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πρασόπιτα αλλά και πίτα με πιπεριά Φλωρίνης. Κι οι δύο ήταν εξίσου νόστιμες κι όπως πάντα φρεσκότατες.

Συνεχίσαμε τη βόλτα και περπατήσαμε ως την Αιόλου. Εκεί σταθήκαμε μπροστά στο πρώτο ξενοδοχείο – εστιατόριο της πόλης “Πετρούπολις” το οποίο αν και δεν είναι πια ξενοδοχείο κι έχει εγκαταλειφθεί, παραμένει εξίσου επιβλητικό κι όμορφο.

dsc01599

Έτσι φτάσαμε στο κυρίως πιάτο και το “Feyrouz”. Εκεί ο Ανδρέας μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και μας εξήγησε τα πάντα γι’ αυτό το μοναδικό street food σημείο της πόλης στο οποίο συναντιούνται γεύσεις από την Ελλάδα, τη Συρία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό. Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι ήταν η έκπληξη της μέρας, μιας και καιρό άκουγα γι’ αυτό αλλά δεν είχε τύχει να δοκιμάσω. Τώρα σκοπεύω να γίνω φαν. Το κέρασμα κι η φιλοξενία στο μαγαζί της Φειρούζ (η μητέρα τους Ανδρέα) ήταν απλόχερα. Δοκιμάσαμε ανατολίτικα πεϊνιρλί σε αφθονία γεύσεων. Προσωπικά ερωτεύτηκα το Ναζίκ Μπαιλντί. Έναν συνδυασμό του ιμάμ μπαϊλντί  με τοαλί ναζίκ.

Συνεχίσαμε τον περίπατο και κάπου εκεί άρχισαν “τα δύσκολα”. Έπρεπε να περάσουμε μέσα από τη Βαρβάκειο Αγορά για να φτάσουμε στο επόμενο σημείο… Προσωπικά, κάθε άλλο παρά δύσκολο το βρήκα. Η Βαρβάκειος είναι σαν την Ερμού. Μόνο με φαγητό. Δηλαδή τι άλλο θες; Vegeterians σας συμπαθώ αλήθεια, μα δεν σας καταλαβαίνω.

Αφού διασχίσαμε τη Βαρβάκειο και μάθαμε την ιστορία της (δεν θα σας την πω, να πάρετε τον Ηλία να σας πάει tour να τα μάθετε ΟΛΑ) φτάσαμε στο Μιράν. Το  Μιράν δεν χρειάζεται συστάσεις. Στο βάθος του μαγαζιού υπάρχει ένας πολύ όμορφος χώρος που μπορείς να κάτσεις και να δοκιμάσεις επί τόπου όλα όσα βλέπεις και λαχταράς με συνοδεία εξαιρετικού τσίπουρου, το οποίο αποτέλεσε και το απεριτίφ του γεύματος.

Κάπου εκεί έπρεπε να φύγω κι έχασα το επιδόρπιο. Αλλά ευτυχώς έχοντας τον χάρτη ξέρω πού πήγανε και σκοπεύω να επισκεφτώ σύντομα τη “Στάνη” στην Ομόνοια. Ένα αυθεντικό παραδοσιακό γαλακτοπωλείο. Για να το διάλεξαν οι Wildos κάτι θα ξέρουν.

Κλείνοντας θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους Wildos για την τόσο σωστά οργανωμένη βόλτα και εμπειρία. Έχω πάει σε ουκ ολίγα ανάλογα events και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ξεχώρισε. Ανυπομονώ για το επόμενο Athens tour και κάτι μου λέει θα είναι πολύ σύντομα…

m-dand-sign

Η σελίδα των Wildos: https://goo.gl/Bn6xR6

Περισσότερες φωτό εδώ -> https://goo.gl/9YKZwu

Τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε:

  1. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ (Βουλής 7)
  2. ΑΡΙΣΤΟΝ (Βουλής 10)
  3. FEYROUZ (Kαρόρη 23& Αιόλου)
  4. ΜΙΡΑΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ (Ευριπίδου 45)
  5. Η ΣΤΑΝΗ (Μ. Κοτοπούλη 10)

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: