Στρίγκλες εν Δράσει – Trash art, χρώματα & δημιουργίες

main

Οι Στρίγκλες δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι όταν πρωτοακούς το όνομα τους. Η Χριστίνα Αγγελοπούλου, ιδρύτρια των Στριγκλών και αρχιστρίγκλα, έχει σπουδάσει μια διαφορετική τεχνική κοσμήματος από τις συνηθισμένες. Το trash art. Ανακυκλώσιμα και μη υλικά, μικροαντικείμενα που ποτέ δεν θα φανταζόσουν ότι ποτέ θα γινόντουσαν κοσμήματα παίρνουν ζωή μέσα από τη δημιουργική τέχνη της Χριστίνας. Υφάσματα, κορδέλες, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, πλήκτρα από παλιά πληκτρολόγια και κορδέλες παντρεύονται με αποτέλεσμα δημιουργίες γεμάτες χρώματα και πρωτοτυπία που σίγουρα θα θες να φορέσεις. Η δράση όμως των Στριγκλών δεν σταματά εδώ. Εργαστήρια decoupage, παραμυθιών και εκθέσεις είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που οργανώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

kolie2

Συλλογές τους έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλα μουσεία εντός κι εκτός συνόρων όπως το Μπενάκη και το Ίδρυμα Κακογιάννη. Η φετινή νέα της συλλογή έχει πιο συναισθηματικό χαρακτήρα, αφού ονομάζεται “Τα πολύχρωμα μαγεμένα μαξιλάρια” και είναι εμπνευσμένη από την κορούλα της Χριστίνα, την Ντιβίνα. Για τη δημιουργία της συλλογής χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά φορέματα της μικρής Ντιβίνας που δεν της έκαναν πια, όμως πλέον ξαναβρήκαν χρήση στα κοσμήματα, στις τσάντες και στα μικροαντικέιμενα για το σπίτι.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σίγουρα το μυαλό μας θα πήγαινε σε ένα εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όμως οι Στρίγκλες πρωτοτυπούν ακόμα και εδώ. Ο μαγικός αυτός χώρος βρίσκεται στην Αρκαδία σε ένα προάστιο της Τρίπολης, τις Ρίζες Τεγέας. Αν θες και εσύ να αγοράσεις τις δημιουργίες τους, μπορείς να τις βρεις στην σελίδα τους στο facebook Στρίγκλες εν Δράσει.

 

m-dand-sign