LIFE

Καλό καλοκαίρι; Οργάνωσε το! 5 χρήσιμες συμβουλές

Θυμάσαι τότε που καλοκαίρι σήμαινε 3 μήνες απόλυτης ελευθερίας και διασκέδασης; Τρεις μήνες που μέτραγες παγωτά και μπάνια; Δυστυχώς πλέον καλοκαίρι σημαίνει τρεις εβδομάδες μακριά από τη δουλειά, κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Μέχρι να μπεις σε mood χαλάρωσης, πρέπει να γυρίσεις στο γραφείο. Αλλά αυτή είναι η ενήλικη ζωή και αφού το αποδεχτούμε ως γεγονός μη μεταβλητό, μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να βρούμε τρόπους ώστε αυτό το καλοκαίρι να μας βρει προετοιμασμένους. Είτε πάμε ένα τριήμερο διακοπές, είτε τρεις εβδομάδες, είτε μείνουμε στην πόλη υπάρχουν (ακόμα) τρόποι να το απολαύσουμε.

15

Αγόρασε έγκαιρα εισιτήρια για τις συναυλίες και τις παραστάσεις της σεζόν

Όσο νωρίτερα αγοράσεις τα εισιτήρια σου, τόσο πιο φτηνά. Δες τα early bird deals που προσφέρονται συνήθως. Αν μάλιστα θες να πας σε κάποια συναυλία/ παράσταση εκτός Αθηνών μπορεί να αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για ένα αναζωογονητικό διήμερο.

Ticket flat icon with long shadow

 

Καθάρισε ή άλλαξε το φίλτρο του Air Condition

Μην περιμένεις τον καύσωνα για να ανακαλύψεις ότι το air condition σου φτύνει σκόνη αντί για καθαρό, δροσερό αέρα. Βγάλε τα φίλτρα, πλύνε τα καλά και άφησε να στεγνώσουν φυσικά, στον ήλιο για να είσαι έτοιμος όταν έρθει το 45άρι. Είπαμε, ενήλικη ζωή.

shutterstock_1083524789-[Converted]

Φύτεψε φρέσκα βότανα σε γλαστράκια στο μπαλκόνι ή την κουζίνα σου

Κάνε εικόνα αυτό: Καύσωνας, ανοιχτό (καθαρό) air condition, λιώσιμο στον καναπέ μετά τη δουλεία με netflix και… μοχίτο με φρέσκο δυόσμο από τη βεράντα σου. Πόσο urban summer πχια;

shutterstock_220643332-[Converted]

 

Ανανέωσε το αντηλιακό σου και πέτα όλα τα ληγμένα προϊόντα 

Πριν φύγεις για παραλία ετοίμασε ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα για τη μάχη με τον ήλιο. Πέτα όλα τα ληγμένα προϊόντα και ανανέωσε με αντηλιακά, αμμωνία και ίσως μια κρεμούλα με κορτιζόνη για παν ενδεχόμενο. Ένα ληγμένο αντηλιακό όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει και ερεθισμό στο δέρμα. 

Τιπ: Εσύ ξέρεις πώς να παρακολουθείς αν έχει λήξει ένα καλλυντικό προϊόν; Αν κοιτάξεις πίσω χαμηλά στην ετικέτα θα δεις ένα 12Μ ή 24Μ. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει διάρκεια ζωής 12 ή 24 μήνες από την ημερομηνία που θα το ανοίξεις. 

 

shutterstock_1110716222

 

Προετοίμασε τη λίστα με τα καλοκαιρινά βιβλία

Μετά το αντηλιακό το πιο σημαντικό πράγμα για το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρα τα βιβλία. Μπορεί όλο το χρόνο να παλεύεις να τελειώσεις 2 βιβλία μεταξύ ύπνου και ξύπνιου αλλά όταν βρεθείς στην παραλία, οι σελίδες γίνονται πιο ελαφριές. Προσωπικά, δεν φεύγω για διακοπές χωρίς τουλάχιστον 3 βιβλία. Προτίμησε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου. Διάλεξε έγκαιρα τους τίτλους και παρήγγειλε τους ώστε να είσαι beach ready.

shutterstock_205139320-[Converted]

Images by shutterstock

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: